0618 Connecticut - Rode Island

Vores hadegave fra Agnete, loyalt monteret i vores forrude!
(Mandag d. 16-6) Vi opdaterer vores hjemmeside fra det offentlige bibliotek i Waterford. Henrik bliver mindet om, hvorfor han hader Netscape (hvilket var den eneste browser, der var installeret); billedfilerne skulle oploades én af gangen! Ellers var biblioteket overraskende vel-assorteret, hvad angik både IT og bøger!
Et blåt hus lige i Ann's smag!
Ingen beskrivelse
Dovntown Stonington - engang et vigtigt knudepunkt på linien Boston - New York; i dag en hyggelig lille flække.
Henrik i sit ES; på museum med et kort over Stonington anno 1871.
Ann hjælper damen (Mary) på museet med at oversætte museums-brochuren til dansk; som tak bliver vi inviteret til at overnatte hjemme hos hende! Mary taler en smule dansk. Hendes mormor var fra Sverige, og derfor ville hun gerne lære svensk; det var imidlertid kun muligt at finde et danskkursus, så hun tog det i stedet for!
Fyrtårns museet udefra!
"A yellow ribbon". Amerikanerne binder et gult bånd udenfor deres hus for at vise at de savner deres tropper, der er afsted i krig (her er det Irak-krigen). Båndet bindes på en stolpe, et stakit, standeren til postkassen eller hvor som helst. Nogen har en - andre har adskillige gule bånd. Det behøver ikke specielt være et familiemedlem, der er afsted, det kan og så bare være for at vise sin støtte til tropperne. Båndet tages ned, når tropperne er vendt hjem. Bibliotekaren i Waterford fortalte os, at da Irak-krigen var begyndt, var det ikke til at opdrive gule bånd i byen; alt var udsolgt - selv fra fabrikkerne!! På billede er det skiltet til et boligområde, der er blevt udsmykket.
Ingen beskrivelse
Ann lå ude i solen og læste i sin bog, mens Henrik......tjaaaa, hvad andet kan han finde på end at æde og drikke i skyggen!!
En hummer-fælde! Der synes at være hummere alle vegne langs kysten her. Fælderne sættes ud med en død fisk i som lokkemad - efter 4 dage hentes "fangsten" ind!
Vi ventede godt en time på, at han fik hentet fangsten fra sine 15 fælder: "One lousy lobster", årets dårligste fangst ifølge ham selv. Da det gik op for ham, at vi aldrig havde smagt hummer, tilbød han os den straks - vi takkede dog nej; skulle ikke nyde noget af at skulle koge den levende!
(Tirsdag d. 18/6) Mary's hus hvor vi tilbragte natten!
Morgenmad: Mary bagte vafler til os, som vi spiste med smør og sirup (uhhhmmm). Både Mary og hendes mand, Bruno, er pensionerede. Bruno er Cellist og underviser stadig elever i husets underetage.
Efter morgenmaden fik vi lov til at låne deres kajaker og tage en tur på fjorden.
Henrik på vandet.
Efter et par timers kørsel gør vi holdt i Newport, hvor vi daser i solen ved "Fort Adams".
Amerikansk supermarked: 30 meter med læskedrik. I næste række er der 30 meter med pasta-produkter, og næste 30 meter med tomater på dåse, og næste......
Hver stat "reklamerer" for sig selv på deres nummerplader; Rode Island med en stor atlanterhavsbølge og et anker.
Aftensmads-frås! Vi valgte en menu med burger (med ekstra ost og ekstra bacon!); Ann opgav at spise den is, som fulgte med gratis. Henrik kneb den med nød og næppe ned!
(Onsdag 18-6) Øv-vejr! Ann finder morgenmaden frem, som vi spiser i bilen.
Vi benytter det dårlige vejr til at gå ( - se'fø'lig går vi ikke rigtigt - men kører - ) på møntvask og vaske tøj!