0619 Cape Cod

Fyld en pose med "gamle" bøger for en dollar (6,50 kr.) - det tilbud kunne Ann ikke stå for på biblioteket i Bourne: det blev bla. til Rødder og en bog om Hitlers liv og død til Henrik.
Hus under renovering; de karakteristiske skifferlignende små træstykker slås direkte på "dampspærren".
Frokost i det grønne...
...og opvask.
Massachusetts stats nummerplade er som udgangspunkt kedelig og hvid, men for et ekstra bidrag, som går til velgørenhed, kan man få en speciel Cape Cod udgave.
Nogen i dette hus i Provincetown var raget uklar med bormesteren og hans "dukke af en politichef" (ifølge skiltet!), hvilket havde affødt denne skov af skilte udenfor. Vi forsøgte at få historien bag, men kunne ikke finde nogen, som kunne fortælle den.
Andre dele af Provincetown virkede ellers ganske fredelige!
Provincetown by night... det viste sig at være et paradis for bøsser og lesbiske, endda med en international (porno?)filmsfestival som startede netop samme dag, som vi ankom...
(Torsdag 19-6) Vores campingplads i Provincetown; vi flygtede over hals og hoved fra 1 million myg!
Fra Provincetown tog vi på "Whale Watch"; firmaet, som vi sejlede med, gav hval garanti (=hvis man ikke så hvaler på turen, fik man en tur mere gratis!) Vi var nær ved at opgive ævret, da vi efter næsten 2 timer på søen stødte på en hval-substitut: En "basking-shark" (en speciel type haj, som vi ikke ved hvad hedder på dansk, men som var ca. 15 meter lang!!!) Marine biologen, der var guide på vores båd havde ellers haft sit hyr med at forklare de amerikanske deltagere, at hun ikke kunne sige noget om, hvad tid vi ville komme til at se hvalerne; ligesom hun prøvede at forklare dem, at det er vilde dyr og at vi måske slet ikke ville se nogen...!
..og så gik det ellers løs, vi stødte på tre "finback"-hvaler fulgt af ca. 10 delfiner.. "Finback"-hvalen er det næststørste pattedyr, som nogensinde har eksisteret, kun overgået af blåhvalen. Normalt ses de kun enkeltvis, men formodentligt på grund af ekstraordinært meget føde lige her, var hvalerne sammen! På billedet ses to delfiner, tæt fulgt af en "finback"-hval.
Hvaler her, hvaler der...
De andre "turist"-både i området blev hurtigt tilkaldt over radioen og kom for at dele vores "fangst" med os. "Finback"-hvalen vejer knap 7 tons, derfor løfter den ikke halen over vandet, når den dykker; den vender bare snuden nedaf og så går det helt af sig selv!
Tre delfiner, som krydser foran båden.
Chef-fotografen
Ingen beskrivelse
"My heart will go on......"
USA's østkyst er kendt for sine ensomt beliggende fyrtårne.
I løbet af de 4 timer, vi har været på søen, havde denne kunstner hentet sand op fra stranden for at fremstille sin sandskulptur "havfrue med solbriller"; han tager sig betalt for at forbipasserende turister fotografer kunstværket. På denne måde financierer hans sit "rigtige" kunstner-arbejde: Skulpturer i granit og bronce!
On the road again.....
Vi tager for første gang en "stor" vej for at kunne komme hurtigt fra Cape Cod til Boston (Rute 3).