0627 Quebec - Canada

Canada's sydlige ende er den mest udbyggede del af landet. Mærkeligt at køre fra Maine i USA,, der helt klart var laaaaaaangt mod nord og øde, til Quebec der var en fuldt udbygget og fungerende landsdel.
Frilandsmuseum i Quebec. Dette "familie-hus" er fra ca. 1860; husets oprindelige beboere benyttede kun fordøren to gange: Når de blev gift, og når de døde, ellers gik de altid ud og ind af huset gennem bagdøren.
Skomagerens værksted; bemærk sneskoene på væggen.
Denne "klassiske" nybygger-skole fra 1910 var i brug indtil 1960'erne. Udover klasselokalet består huset af to små kamre, hvor skolelærerinden boede.
I Quebeq taler man fransk og er katolikker, bemærk madonna figuren til højre for tavlen. Overraskende få af de mennesker vi mødte i staten kunne engelsk, vi glemte faktisk gang på gang at vi ikke var i Frankrig.
Ingen beskrivelse
(Lørdag 28-6) Downtown Quebec. Find Ann (det lille fede fjerkræ).
Ingen beskrivelse
Ann skal som sædvanlig lige have en is.... Henrik holder den bare!
Bremserne på vores cykler hyler og hviner, så det er en sand plage; og i Quebec går det meget stejlt op og ned. Så efter i et par timer at have tiltrukket os al opmærksomhed fra de andre "fodgængere" beslutter vi os for at få bremserne efterset af en fagmand. Ann forsøger at skrive dagbog i ventetiden, men hendes nye "ven" vil kæles hele tiden! "Fagmanden" brugte 1,5 time og tog 25 Canadiske $ i betaling; til gengæld hylede bremserne stadig bagefter!!
Ingen beskrivelse
Ingen beskrivelse
Lokal hippie, som sælger panfløjter på gaden.
Ingen beskrivelse
Ann cykler i Quebeq!
Ingen beskrivelse
Ingen beskrivelse
Vi overnattede på en camping-plads, der om vinteren tilbyder hundeslædekørsel. På vores aften-cykeltur ramlede vi pludselig ind i hundegården. 150 slædehunde på et sted - aldrig før har vi set eller HØRT så mange hunde på et sted. Man fornemmer det slet ikke på billedet, men vi turde ikke gå tættere på!!
Aftensmad på campingpladsen...
... vi forsøger at lave "Pasta med broccoli a'la Mary". Vi havde fået broccoli med pasta, da vi overnattede hos Mary fra fyrtårnet (se Rode Island) og forsøgte at gøre hende kunsten efter. Resultatet blev ok, men der manglede ligesom lidt!
Desværre blev billeder vist lidt rystet, men det skulle altså med alligevel - for det var en ret smuk aften!
(Søndag 29-6) Ann kigger ind til det store grynte uhyre...
Der fulgte et lille telt med vores lejede bil; vi prøver lige at slå det op for at se, hvor stort det egentlig er. Udover teltet indeholdt bilen også to campingstole, en campinglampe og et kombineret gas-grill og kogeblus.
Nå, kan I så selv se, hvor store de er....
"Jacques-Cartier Prov. Park"
Henrik nyder udsigten...
... og vi nyder den uden Henrik!
Endelig lykkedes det at "fange" en af de gul/sorte sommerfugle, mens den sad stille.
Et lille hus i skoven... bag den fine "hoveddør" gemmer sig et simpelt das!
Ingen beskrivelse
Aftensmad på en rasteplads.. bemærk vores nye dug med "Mormor"-mønster. Vi havde set rigtig mange af de fransktalende Quebec'ere picnick'e med hele familien, og altid med dug på... det så så hyggeligt ud, at Ann besluttede sig for, at vi også måtte have sådan en.....
....pastasalat med feta - billede er nu mest med, for at man rigtig kan se mønstret på dugen; ingen nævner noget om, at de også kunne fås ensfarvet! Noget helt andet er, at det virkeligt har forøget vores "picnick-kvalitet" med den dug!
Ingen beskrivelse
(Mandag 30-6) "Mastiguche Prov. Wildlife Reserve". Vejen ser stor og voldsom ud; den er også bred, fordi de bruger den til at køre tømmer på. Men man skal ikke lade sig narre, i dette reservat var vi besøgende på naturens præmisser: Her var ingen afmærkede stier, ingen kano-udlejninger, osv...
... kun ren natur...
... vi hang ud et par timer i skyggen...
... Ann nød udsigten...
... mens Henrik lige skulle prøve vandet...
Glad hva'.... det er klart, når man kun kommer i bad hver tredie dag!
Ingen beskrivelse
Ingen beskrivelse
Vi fandt en "rigtig" strand ved en sø, men desværre trak det op til uvejr, så vi bestemte os hurtigt for at forlade stedet igen! Vi syntes dog lige, at det skulle foreviges :-)
Overalt i området er der skilte med anvisninger for snescootere. Her er det et kombineret skilt, der fortæller at snescootere og små firhjulede "motorcykler" skal holde til højre.
Vi gør holdt og spiser på en rigtig snask - burgere og pommes fritter.
Ingen beskrivelse
Bilen pakkes om igen-igen.