0714 Chicago

Vi nærmer os Chicago, og Henrik forsøger at finde ud af, om vi skal overnatte på Walmart, eller om vi skal finde en Servas-vært at bo hos.
....tjaaa, det er Ann der har taget billedet; vi har jo alle vores interesser!
Morgenmad: Pandekager med sirup går man aldrig fejl af!
På cykel langs Lake Michigan i Chicago.
John G. Shedd Aquarium, verdens største indendørs Akvarium...
...med vist nok verdens største saltvands-bassin...
...delfiner..
...og "Beluga" hvaler...
Ingen beskrivelse
...de stak hele tiden hovedet op og talte "hvalsprog". Det blev aldrig helt klart for os, om der var tale om aggressionslyde - eller bare en venlig sludder.
Der var også en helt utrolig samling af søheste...
...i de mest utrolige afskygninger (læs=afskyeligheder...)!
Find afskyeligheden på dette billede ;-)
Bemærk lige hvor små folkene foran er...!
Downtown Chicago!
"Chicago Cultural Center", Henrik er "snusket" sammen med en stak brochurer.
Henrik forsøger sig med et "kunst billede"....
...men opgiver og prøver i stedet med et traditionelt turist foto.
Vi havde egentligt købt cyklerne med henblik på nationalparkerne, men faktisk har vi brugt dem mest i byerne.
Chicago har tre forskellige slags offentlig transport: Busser, metro og så en slags s-tog, der kører over jorden; downtown er de monteret i førstesals højde, hvilket giver en lidt trykkende fornemmelse for dem, der kører nedenunder. Faktisk er der mange amerikanere, som ikke bryder sig om at køre under toget og derfor slet ikke bruger disse veje!
Vi endte med at opgive at finde en Walmart i Chicago-området, hvor vi følte, at det var sikkert nok at overnatte; så i stedet fandt vi en Servas-vært lidt uden for centrum i et område kaldet "Oak Park". Henrik benytter chancen til at tage en tur på nettet.
Vores værter var ikke hjemme om aftenen, da vi ankom... "Gå bare ind ad bagdøren, den låser vi aldrig.". Vi fandt vores værelse og gik til ro, så vi så først noget til vores værtspar, da de vækkede os kl. 7.30 til morgenmad næste morgen. Huset har 4 lejligheder, vores værter bor øverst til venstre. Huset er tegnet af en af Frank Lloyd Wright's elever, skulle vi senere erfare.
Chicago's borgmester er cykel-fanatikker (entusiast) - måske er det grunden til, at man gratis kan medtage sin cykel i al offentlig transport i Chicago området; selv i busserne, hvor man har monteret cykelstativer foran. Vi benyttede chancen til at lade vores bil stå i Oak Park og i stedet tage toget ind til centrum med cyklerne.
Vi snupper lidt hurtig frokost på en downtown deli...
... ikke specielt inspirerende, men hurtigt!
Udsigten fra Sears-tower... ifølge amerikanerne er det verdens højeste bygning; i virkeligheden findes der en anden bygning, som er højere... men de har mange gode grunde til, at Sears er den højeste: Højest placerede tagsten, højest placerede etage, o.lign. Uanset hvad: Udsigten var fantastisk!
Tæt på kunst...ikk'!?
I klart vejr er det muligt at se tre af de stater, der grænser op til Illinois.
Heldigvis var man trygt placeret bag en glasrude...
...ellers havde det nok ikke været så fedt at kigge lige ned!
Grøntsagsmarked midt i Chicago.
Ingen beskrivelse
"MISSING CHILDREN"; de er alle vegne, opslag med billeder og data på forsvundne børn; ved indgangen til supermarkedet, på opslagstavler ved restepladser eller som her i vinduet til en offentlig bygning. Når man ikke længere "ser" dem, har man været her for længe...! Den lidt kunstriske vinkel på billedet er lavet med vilje. Opslagene med "Stars and Stripes" i baggrunden, gaden der spejler sig i vinduet med folk og trafik, som intet bemærker. Billedets titel kunne være "What a great country". Henrik nåede kun lige at få taget billedet, før en vagt smed ham væk; af frygt for terror er det ikke tilladt at fotografere i og omkring offentlige bygninger.
"Art Institute of Chicago"...
... hvor Ann hurtigt fandt kunst, der havde hendes interesse: Mænd i uniform!
Vi var der med speciel interesse for en udstilling med "western-kunst". Ann kunne specielt godt lide nogle af skulpturerne, som denne.
På cykel i Chicago. Der synes ikke at være specielle regler for cyklister, og der er nærmest kun en mål: Survival of the fastest! Det sker aldrig, at en bilist overser en cykel - for de kigger overhovedet ikke efter dem!
Chicagos hovedbibliotek...
... har en helt unik vinterhave på øverste etage.
Højhuse kan også være smukke. De nederste etager er et indbygget p-hus.
Det kan godt give hold i nakken at kigge på arkitektur...
...men det er ulejligheden værd.
Aftensmaden indtages på "Ed Debevic's". En resturant vi havde fået anbefalet af Agnete...
...et sted hvor betjeningen foregik i et opskruet, men også underholdende tempo! Tjenerne gik ikke af vejen for at danse på bordene, synge, råbe af gæsterne, eller bare blande sig i ens middag!
Efter maden gik vi tur ved "Navy Pier". En krydsning mellem Tivoli og Langelinie ;-)
Ingen beskrivelse
Turtelduer på kajen... smuk skyline ikk'!?
Da vi omsider kom tilbage til vores Servas-værter, kl. 23, sad de oppe og ventede på os; lidt pinligt at vi ikke havde ringet... billedet er lidt sløret, men det skal med alligevel, for det er det eneste vi har af dem hjemme hos dem selv ;-) Harvey arbejder som virksomhedsmægler og er inkarneret cykelentutiast. Lynn er socialarbejder og kunne fortælle mange interessante ting, om de problemer man har med nogle grupper af deres bistandsklienter. Bl.a. fremgik det tydeligt, når Lynn fortalte om hendes arbejde, at nogle af de integrationsproblemer, som man har i Danmark i dag, er noget som amerikanerne har kendt til i lang tid!
(Onsdag 16-7) Vi tilbringer dagen i Oak Park området (hvor vores værter bor). Vi starter kl. 13 med en frokost på den lokale græske restaurant...
... efter frokost besøger vi Frank Lloyd Wright's hjem og tegnestue. Ann er så opslugt af en dokumentar film om arkitektens liv, at hun slet ikke opdager, at alle de andre gæster er gået for længst.
Tegnestuen så ikke ud af meget i sig selv, men det var faktisk rigtig spændende. Man kunne kun komme rundt ved en guidet tur, og man måtte desværre ikke tage billeder.
Efter rundvisningen cykler vi lidt rundt i nabolaget, hvor der er ca. 20 af Frank Lloyd Wright's huse...
...vi håber virkelig, at alle de huse, som vi har taget billeder af her, er Frank Lloyd Wright's ;-) Vi var nemlig for nærige til at ville give 3 dollar for et kort, hvor husene var tegnet ind på; i stedet spottede vi dem ud ved hjælp af vores nylig erhvervede "Frank Lloyd Wright knowledge". (Nå, ja, vi fotograferede for det meste bare de huse, hvor der stod andre turister og gloede!)
Et tidligt eksempel på Frank Lloyd Wright's prærie-stil.
Om aftenen tog vores værter os ud og spise thai-mad.
Bagefter gik vi, alene, på B.L.U.E.S. og hørte rigtig svedig blues-musik. Måske det er et alders-tegn; Henrik syntes i hvert fald at musikken var alt for høj.
(Torsdag 17-7) Det er tid for, at vi siger forvel til vores Chicago-værter, og dermed "vores" værelse gennem de sidste tre nætter. Vores afdeling af huset bestod af dette værelse med en dobbeltseng og så vores eget lille private badeværelse med badekar (luksus... når man er vant til kun at få bad hver 3. dag!).
Inden vi rendte ud af døren installerede Ann lige "Messenger" (et chat-program) på vores PC, så det tog lige et par timer mere, inden vi kom afsted... vi skulle lige chatte færdig med Agnete, Simon, mf.