0722 Minnesota

Et af vores utallige besøg på et amerikansk bibliotek!
Vi har ikke rigtig kunnet finde noget at stoppe for i "Twin Cities" (Minneapolis - St. Paul), så vi vælger bare at køre igennem!
Ham den fede... det er ikke noget ualmindeligt syn at se meget overvægtige amerikanere spise usund mad. Det er altså manden i baggrunden, ikke Henrik!
Og prøv så lige at forklare hende, at vi ikke skal have flere bamser i bilen!
Lige landevej og skov... tænk hvis alt i livet var så enkelt... vi fulgte vejen nordpå...
.... til vi nåede en lille havneby: Duluth. Informationscentret var lukket, i stedet kunne vi nyde udsigten over byen.
Aftensmaden indtog vi på "byens bedste restaurant", hvis vi skal tro hvad gæsterne ved nabobordet fortalte os. Selv havde vi valgt stedet, fordi parkeringenspladsen var fyldt med lokale biler... vi måtte også vente i baren på at få et ledigt bord...
... Henrik måtte yderligere vente 45 min. på sin kylling, der var stegt på en helt speciel måde.... som nu minder mest af alt om et alt for tykt lag panering. Da vi havde fået vores bord kom vores tjener og gav os en drink; en herre i baren havde købt den til os. Henrik var overbevist om, at det måtte være hans udstråling...så har vi prøvet det med!
(Onsdag 23-7) Det er måske svært at se det, men gaderne i Duluth er meget stejle.
Vi stillede bilen og cyklede rundt.
"The Portland Malt Shoppe"... igen var det de mange lokale, som lokkede os til...
... en Malt er en slags milkshake, den er bare meget tykkere og kan faktisk ikke "spises" med sugerør, hvilket Henrik her erfarer!
Selv om Duluth ligger midt inde i USA, så er det faktisk en havneby, som udskiber til mere end 60 forskellige lande. En af byens store aktraktioner er broen, som løfter hele vejbanen "horisontalt" op når skibene skal igennem. Desværre kom der ikke lige nogen skibe forbi, mens vi var der.
Ingen beskrivelse
Ingen beskrivelse
Man bygger rigtige bjælkehuse heroppe. Mange af dem bruges vist til "eksport". Hele huset bygges og bjælkerne hugges til hos forhandleren, hvorefter huset skilles ad for at blive transporteret ned til stedet, hvor det skal stå rigtigt. På billedet ses et hus, mens det bygges op hos forhandleren.
Vi fandt en campingplads i Two Harbors, som ligger op ad kysten ved Lake Superior.
Aftensmad...fetasalat, majs og æblejuice. Desværre var vi kommet til at købe "Natural style", hvilket viste sig at være en ikke filtreret juice. Så den var uigennemsigtig og havde den karakteristiske brune farve, som æbler får, når de er lidt gamle... PS: Bemærk lige udsigten.
Nå ja.... vi skal lige blære os lidt... fedt sted ikk'!? Vi spiller scrabble og Ann laver en af sine karakteristiske "mest-af-alt-røg" bål.
Udsigten fra Ann's side af sengen ;-)... Bemærk bamsen som hun vandt ved at trille mønter på et fair (se "Mississippi"-biblioteket!).
(Torsdag 24-7) Nå ja... hvis ret skal være ret bør vi vel lige vise et billede i den anden retning af campingpladsen også. For vi var jo ligesom ikke helt alene...
... og der var også masser af de her små fættere, som pilede rundt om vores bord og ledte efter mad.
Ingen beskrivelse
Vi tog en cykeltur rundt i byen, og kom også forbi denne mole med fyrtårnet!
Two Harbors udskiber jernmalm fra minerne inde i landet. Tankskibene lægger til inde mellem de store moler. Malmtogene køre så helt ud på molen og tipper deres last direkte ned i skibene. Som den opmærksomme læser nok bemærker, er der ikke nogen skibe denne dag. Der udskibes stadig jernmalm, men ikke i nær samme mængder som tidligere.
Tjaaaa....utroligt hvad man kan, mens man cykler....
Læg lige mærke til, at man faktisk ikke kan se den anden kyst - stor sø, hva'!!
Henrik har endnu engang fundet en af hans ynglinger: Et lokomotiv fra Railroad Tycoon!! Ifølge hans lidt falmede hukommelse skulle det være en Mallet!
3M - dem med "Post-It". Hvem kunne have gættet, at 3M står for "Minnesota Mining and Manufacturing". Firmaets første hovedkontor er nu omdannet til museum, desværre var der lukket denne dag, så vi gik glip af historien om et mineselskab, som endte med at sælge tape.
Vi spiste frokost på Betty's Pies, som lå lidt uden for Two Harbor. Vi havde fået den anbefalet af vores servitrice, hvor vi havde spist aftenen før!
Opslag uden for restauranten; spil med i Minnesota's City Band, tag en sejltur med et luksus skib... nå ja, eller find et forsvundet barn!
Ann er i gang med at lave en serie billeder med anderledes postkasser (brevkasser er vel egentligt det rigtige ord, en postkasse er vist en offentligt placeret kasse kun til forsendelse af post).
"Rasmussens brønd boring", der bor rigtig mange med skandinaviske forfædre heroppe i denne del af landet. Vi talte med konen bag Rasmussen firmaet, som fortalte, at det var hendes mands famillie, der var fra danmark. Hun virkede ikke overdrevent begrejstret for at møde nogle andre danskere, så vi luskede af igen.
Ingen beskrivelse
Der findes flere (mindre) vandfald langs den rute, som vi tager, men da vi har stoppet det første sted og set, hvor mange amerikanske turister, der jodler rundt og råber, skriger og vælter sig rundt i vandet, bliver vi enige om, at vi godt kan være foruden!! Heldigvis fik vi da et billede uden for mange andre "badegæster" på...!
Jernmalm... når der holder et malmtog for enden af transportbåndet "skubbes" mamlen direkte ned i toget. Når toget ikke er der, eller om vinteren når Two Habors er lukket af is, samles malmen i stedet i bunken bagved.
Der er rigtig mange (høje) træer i Minnesota...
....men alligevel kan landskabet ændre sig på meget kort tid!
Ingen beskrivelse
Om aftenen leger vi en kano og tager en tur på søen.
Udsigten fra Henriks plads.. ikke dårlig.
Ann får øje på en hejre og vil sejle hen og fotografere den.
...men hver gang vi kommer tæt på, flyver den...
... så hun giver op og tager en åkande i stedet for.
Ann's udsigt....
...hvad hejren så!!
... og Henrik tager (læs: kæmper) en tur med ann's badering...
... det er heller ikke let at få knap 100 kg løftet op fra vandet...
... Ann er ved at brække sig af grin og kan ikke holde kameraet...
... endelig opgiver han at komme rigtigt op i den og lader sig trække efter kanoen.
Vi spiller scrabble igen... hvis Henrik ser lidt mulende ud, har det overhovedet ikke noget at gøre med, at han for det meste taber!
Ann laver bål igen... og denne gang bliver det et med rigtige flammer. Vi lader det stå et øjeblik....
En glad vinder! ... er det mon bålet eller at hun kan banke Henrik i scrabble?