0925 Grand Circle III

(Torsdag d. 25/9) Aftenen før havde vi i Walmart's foto-afdeling set nogle meget flotte billeder fra Antelope Canyon, så vi bestemte os for at tage ud og se vidunderet i virkeligheden. Det blev det dog ikke til, for da vi kom derud og skulle til at betale knap 40 kr. pr. person for at komme ind, fortæller indianer-kvinden i bom-huset - ved en tilfældighed! -, at vi skal betale yderligere min. 130 kr. pr. person for en guidet tur! - Og så blev Henrik vred.... han skældte og smældte i meget lang tid, mens vi kørte videre.... og lidt af hans sympati for indianerne forduftede vist sammen med vreden den dag!!
Ingen beskrivelse
Turen ned til Grand Canyon fortæller os meget tydeligt, at det er ved at være efterår!
Men flot var det!
Det er en meget lang tur ned af en blind vej, som ender ved Canyon'en. Så da vi kommer frem, er det første vi gør at finde et sted at spise vores frokost;-)
Velkommen til nordsiden af Grand Canyon!
Meget overraskende kom der lige pludselig en Amish-familie gående ved denne kæmpe turist-attraktion. Dette havde vi ikke forventet, så det tog lige lidt tid at få fumlet kameraerne frem:-)
På vej ud syntes Ann lige, at skiltet skulle med i samlingen!
(Fredag d. 26/9) Vi har forladt Arizona igen og er tilbage i Utah, hvor vi stopper ved et bibliotek efter at have været internet-løse i et pænt stykke tid (jammer!). Her finder vi en knægt med hele cowboy-udstyret; ud over cowboy-hat, -bukser og -skorte har han også -støvler på, hvilket man desværre ikke kan se på billedet.
Lidt mere efterår.
Nej, vi roder ikke - vi har bare mange ting :-)
Turen op mod Bryce Canyon National Park går gennem Dixie National Forest....
....med flere røde klipper...
.... og et par tunneler som denne! (Man kan undre sig over, hvorfor man ikke bare har ført vejen udenom...!)
Ingen beskrivelse
Vi installerer os på en campingplads, som ligger sammen med et større antal "turist-onder" (flere Inn's, cafeteria'er, og masser af turist-butikker). Det første vi gør er at kaste os ind på et af cafeteriaerne og spise aftensmad der:-)
(Lørdag d. 27/9) Henrik bruger det meste af dagen på at ligge inde i bilen for nedrullede gardiner og skrive nogle af de tekster, som vi efterhånden er langt bagud med!! Imens hygger Ann sig ved poolen.
Vi har set en del af disse meget flotte blå fugle, og efter en del forgæves forsøg lykkes det endelig at forevige dem;-)
Frokosten bliver indtaget under "oprullet parasol" i skygge for solen!
Sidst på eftermiddagen får vi alligevel taget os sammen til at køre en tur ned til Bryce Canyon for at se de smukke klipper. Til gengæld får vi så eftermiddagssolen, der kaster et helt specielt lys, hvilket gør klipperne ekstra røde!
Henrik kæmper videre med teksterne...!
(Søndag d. 28/9) Vi havde sat vækkeuret til, så vi kunne tage på en morgentur ned til Bryce Canyon.... de opmærksomme vil nok bemærke, at lyset er helt anderledes...!
....mens vi kørte rundt til de forskellige udsigtspunkter, så vi bl.a. disse hjorte...
.... og kom så frem til dette overvældende syn! Desværre havde Henrik slået sit ben ret alvorligt (!), så vi kunne ikke tage turen ned, som man kan se at flere af de andre turister har valgt at gøre!!
Et sidste blik på "hoodoos", som disse pigge-lignende klipper hedder, inden vi har fået nok af Bryce Canyon og begiver os videre mod den sidste national park i denne omgang: Zion!
På vejen ser vi flere røde klipper....!
Ingen beskrivelse
Et blik opad de stejle klippevægge.
Cheffotograf OG chauffør - hvilke andre titler kan man ønske sig!? :-)
Vi er stoppet for at gå en tur op på den skrå klippevæg - vi sidder og nyder udsigten over de flotte røde klipper lidt tid (og tager selvfølgelig et par fotos!), inden vi begiver os tilbage til vores bil.
Smukt, ikk'!!
Vi når til et sted, hvor vi skal igennem en tunnel. Det er egentlig ikke noget problem, men da de store busser kun kan komme igennem ved at køre lige i midten af tunnelen, dvs. bruge begge vejbaner, får vi pænt lov til at holde i kø, mens vi venter på, at det bliver vores tur til at komme igennem.
Det er nu ventetiden værd, må man sige;-)
Flere fascinerende klipper!
"Proffesionel stuntkvinde - bør ikke forsøgt gentaget derhjemme"!
Der var en del forskellige kaktus-arter; bl.a. denne "stængel", som ikke desto mindre havde masser af pigge!!
Man måtte ikke køre rundt i Zion National Park i sin egen bil, så vi måtte pænt stille "dyret" og bruge deres bus-system. - Som altså var gratis, når man havde betalt for at komme ind i Parken!
Chef-fotografen på arbejde!
Ingen beskrivelse
Henrik hviler ud efter en lang dags oplevelser, mens vi venter på bussen, der skal køre os videre til næste stop.
Endelig dukker bussen op!
Sidste stop for i dag er Weeping Rock. Man kan desværre ikke rigtig se det på billedet, men der kommer en del vand ned fra udhænget af klippen (deraf navnet: Dryppende klippe!). - Faktisk så meget at hvis man ikke skynder sig igennem, skal man hjem og skifte tøj!
Cheffotografen ser straks et motiv....
...bedøm selv!!
Lidt forsinket får vi "napset" en Colorado-plade, som dog ikke er særlig spændende. Sneklædte bjerge fra Rocky Mountains er, hvad staten mener, at den har at byde på...!
Tilbage i en større by ser vi endnu engang et udtryk for amerikanernes patriotisme: På ruden ind til en tilfældig snask er opsat dette "mausolæum" for amerikanske mænd i krig i Irak. Ann mener dog, at det er en af de mere smagfulde af slagsen!!
Aftensmaden bliver indtaget på en tilfældig Denny's Restaurant. Det er en kæde, som findes over det meste af USA, og vel svarer lidt til Jensens Bøfhus herhjemme; rimelig overkommelige priser, men samtidig heller ikke en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige! Vi spiste der alligevel en del, fordi de guide-bøger, som vi fik udleveret fra AAA (USA's svar på FDM), indeholdt rabatkuponer, så vi kunne få to hovedretter for éns pris!!
Utah's nummerplade er smukt dekoreret med en naturligt udskåret bue, samt en reklame for at staten havde 100 års jubilæum i 1996!
Der er en del, som har spurgt til det her "Grand Circle" - og også hvor det er vi overhovedet har været! Så vi har lavet et kort, hvor man lidt mere detaljeret kan se vores rute for lige nøjagtig den del af turen! Vi kom fra Salt Lake City, som ligger nord for kortet og har så taget turen rundt "med uret" og er endt nede i venstre hjørne i Utah, hvorfra vi kører videre mod Las Vegas! Grand Circle er en fællesbetegnelse for de 7 National Parker, som er med på kortet. De ligger i sådan en slags cirkel og da det er noget af det mest storslåede natur, der findes, har man sikkert navnet "Grand" (stort eller storslået) fra det.