1001 Helle og Laura I

(Lørdag d. 4/10) Vi har overnattet på en Walmart i Los Angeles, som Henrik bestemt ikke var glad for. Vi ankom først til Walmart efter kl. 12 aftenen før, og da ingen Walmarts har døgn-åbent i Californien, var der lidt ubehageligt at være på parkeringspladsen. Men Ann fik overtalt Henrik til at blive, og der skete da heller ikke noget (gudskelov!).
Henrik er gået i gang med at rydde op i bilen! Vi skal hente Ann's mor og Henrik's datter i lufthavnen senere på dagen, og så skal de køre rundt med os i næsten 14 dage. - Vi er dog allerede ved at gå i panik, da vi ud over oprydningen lige skal handle lidt, have vasket og støvsuget bilen, skal forbi en frimærkeudstilling på vejen, som Henrik selvfølgelig ikke kan være foruden....! - Og ja, så hjælper det jo ikke, at vi ikke har set dem i 3 ½ måned, og derfor glæder os så meget, at vi begge render rundt og opfører os snot-forvirrede ;-)
På vej til lufthavnen bruger vi "carpool"-sporet. Carpool er noget, som man efterhånden har i rigtig mange stater i USA; det går ud på, at hvis man er to eller flere i bilen, får man et særligt spor at køre i. Langt de fleste af de biler, der kører rundt på vejene, har nemlig kun én person om bord (føreren). Så hele pointen er at lokke folk til at køre sammen, og derved skabe færre bilkøer og bedre miljø ved at give dem en fordel - desværre ser det ikke ud til at virke; carpool-sporet er næsten altid "ledigt".
Henriks frimærkeudstilling foregår på Radisson hotellet, som ligger kun et par kilometer fra lufthavnen.
Her opholder vi os; dvs. Ann læser i sin bog og når også at ringe hjem til sin far, samt hente frokost, mens Henrik farer rundt og skal nå at se alle frimærkehandlernes salgsmateriale - han har dog lige tid til at holde pause, mens han spiser frokost ;-)
Et kig ind i den åh, så spændende verden... :-)
Ude i lufthavnen står Henrik og Ann spændt og venter..... Og lige pludselig er de der!!
Vi har taget hotellets shuttle ud til lufthavnen. Den kører frem og tilbage mellem hotel og lufthavn, så vi blev enige om at det bedre kunne betale sig, end at forsøge at tage vores egen bil med derud og forsøge at finde (og betale!!) parkeringsplads til den! Så vi får læsset alle Helles og Lauras ting ind og bliver så kørt tilbage til hotellet, hvor vores bil jo holder!
Om aftenen tjekker vi ind på et hotel i San Diego, og kører over til en Denny's for at få lidt mad. På billedet ses Laura (Henriks datter) lettere træt oven på flyveturen, mens hun spiser sin første gang "amerikansk morgenmad" ;-)
Det er blevet sovetid - og den første der går i brædderne er Henrik..... :-)
(Søndag d. 5/10) Efter at have været vågne mellem klokken halv 4 og halv 6 (Helle og Laura pga. tidsforskel, og Henrik og Ann pga. sympati!) sov vi lidt igen og stod så op ved 8-tiden, og gik over for at spise den medfølgende morgenmad.
Herefter gik turen til San Diego Zoo...
... hvor vi udenfor indgangen mødte deres maskot...
.... Og derefter rendte lige ind i Henriks familie :-)
Laura måler størrelse i forhold til en gorilla...!
Planteriget var nu også smukt repræsenteret!
Flodhesten havde fået en unge; den var ret sød - specielt fordi den bare lå nede på bunden og sov!
Lidt mere af Henriks familie....
....Anns familie var der nu også.....!
Isbjørnen var rigtig i legehumør...
.... den kastede sig rundt på bøjen...
.... som jo selvfølgelig poppede op til vandoverfladen igen...
.... Og det gjorde isbjørnen også :-)
En af de andre spændende dyr i Zoo'en var pandaen; - eller det vil sige, så spændende var den heller ikke! Ud over at sidde og gnaske bambusskud i sig lavede den ikke rigtig noget! Til gengæld var der en lille ny panda-unge inde bag ved - som vi desværre ikke kom til at se, da den kun var 2 måneder gammel og derfor ikke parat til at blive vist til offentligheden endnu!
På et tidspunkt blev det lidt for køligt til vores påklædning (ja, Helle og Laura havde jo ikke ligefrem medbragt godt vejr tværs over Atlanten!), så Henrik gik ud til bilen for at hente mere tøj. Vi aftalte hvilken vej, han skulle gå tilbage, så vi kunne gå lidt i forvejen og mødes med ham senere. Vi kom til det udvalgte sted, og da han ikke var kommet endnu, bestemte Helle og Laura sig for at gå ham i møde.... ...Men ak, Henrik ku' ikke huske den rigtige vej, så da han nåede frem, havde han ikke set Helle og Laura undervejs!! De kom dog tilbage lidt senere, men var lidt nervøse for hvor han nu havde forvildet sig hen!
Laura var meget fascineret af de store krybdyr, så den måtte lige med i samlingen ;-)
Efter en lang og anstrengende dag i dyrenes verden, kastede specielt Ann og Henrik sig over det danske rugbrød med sild og hjemmelavede "dunser" med velbehag :-)
(Mandag d. 6/10) Vi har stadig overskyet (!) - men det afholder os ikke fra at pakke vores ting ud i bilen og tjekke ud fra hotellet. Vi bestiller så en "Shuttle" (en bus), som skal køre os over grænsen til Mexico. På billedet sidder Laura og Ann pænt og venter!
Vel ovre grænsen (ja, vi blev hverken tjekket for pas, papirer eller andre ting!), står vi nu i busstationens ankomstshal i Tijuana. Selv om der er så kort fra San Diego til Tijuana (kun nogle få kilometer) er der en verden til forskel.
For det første er alt jo på spansk (!), men selv om byen tydeligt bærer præg af at have mange "vestlige" turister og nok egentlig ikke ligner det "rigtige" Mexico så meget, så er det alligevel tydeligt, at det - specielt for Laura - er en meget anderledes by end de amerikanske.
Kød ligger f.eks. frit fremme i vinduet - uden køling!....
...Og de små gader minder mest af alt om markeder, som man også tit ser i det sydlige Europa.
Tilbage på den "rigtige" side af grænsen kører vi nu mod Arizona - og Grand Canyon!
Laura havde jo været så uheldig at brække armen, kun en uge inden de skulle afsted, men det var åbenbart ingen hindring for konsumering af denne muffin :-)
Udsigten fra bagsædet, som vi faktisk ikke rigtig havde prøvet før!
Om aftenen tjekkede vi ind på et motel med swimmingpool; og Laura ville jo også gerne i, så vi fik bundet nogle affaldsposer godt rundt om gipsen....
....og så kom hun i vandet!
Laura havde fået en uge fri fra skolen, men i stedet for almindelige lektier havde hun fået til opgave at skrive dagbog på turen. Så hun sad flittigt, hver gang der var lidt tid til overs, og skrev og skrev!!
(Tirsdag d. 7/10) Ann tjekker olien på "dyret" - i nattøj, vel at mærke :-)
Vi kører videre.... og søreme om ikke solen er kommet frem.
Første stop er "Imperial Sand Dunes Recreational Area". Et kæmpe område med sand....
... hvor både Henrik, Laura og Helle fik den del tid til at gå med at diskutere om nogle små spor i sandet nu var lavet af en slange, en skorpion eller en hare!!!
På en tankstation har fuglene fundet "det enkle liv", ved at spise døde insekter fra fronten på bilerne der kommer ind for at tanke.
Helle og Lauras første kaktus ;-)
Svigermor havde vist glemt at tage sine briller på....!
Vi nyder den nedgående sols stråler over landskabet.
Et lidt skævt forsøg på at fange bagsædet.
Langt om længe når vi frem til Grand Canyon - men selvfølgelig lige 10 minutter for sent til at fange solnedgangen! Istedet er det nu blevet så mørkt, at man ikke længere kan fotografere uden blitz. ØV-ØV :-(
Vi tjekker ind på en campingplads i selve Grand Canyon National Park....
.... hvor vi for første gang skal prøve det telt, som fulgte med bilen!
(Onsdag d. 8/10) Efter en MEGET kold nat i teltet har vi om morgenen måttet finde både overtøj, støvler og hue og vanter frem, fordi temperaturen er under frysepunktet. Vi er mere end 2000 m over havets overflade - og det er jo oktober - så det er måske ikke så underligt. Men det var nu ikke lige det vi havde forventet...
....Så vi lavede varm kakao for at få varmen....
.....Og måtte ellers spise med overtøjet på...
....Mens vi ventede på, at solen skulle komme over træerne og lave lidt varme!
Efter at have pakket sammen, forlod vi campingpladsen og kørte igen ned til kanten af Grand Canyon.
Her fik solen efterhånden fat, så vores lange tøj blev for meget!
Storslået, ikk'.....!
Arizona er meget stolt over at "have" Grand Canyon - men det er der måske heller ikke noget at sige til, eftersom det er en af USA's største turist attraktioner! Derudover har de kaktusser på deres nummerplade....!
Et gruppebillede - inden vi igen forlader Grand Canyon!