1012 Helle og Laura III

Vi er stoppet ved et bibliotekt, da Henrik skal have tjekket sin mail. For enden af p-pladsen har man indrettet et skur til folk, som ikke har noget arbejde, men som gerne vil tjene til dagen og vejen. Med andre ord er det daglejere, som sidder her og venter på at en eventuel arbejdsgiver kommer og "vælger dem ud"!
Ingen beskrivelse
Vi er ved at være i nærheden af L.A.'s bydel Hollywood...
... som det også ses af skiltet ;-)
Ingen beskrivelse
Vi har stillet bilen på en p-plads midt i Hollywood for at leje turister, men sku' lige have lidt "fast" føde først.
Derefter går turen til "Grauman's Chinese Theater", som er stedet hvor mange kendte har efterladt fod- og håndaftryk, samt diverse indskriptioner i cement! Ann følte sig strakt tiltrukket af denne store personligheds fodaftryk... ;-)
Helle, Laura og Henrik foran det kinesiske teater.
... Ja, den sku' altså lige med, ikk'!! :-)
Lige ude på gaden - og flere kilometer ned ad Hollywood Boulevard - findes "Walk of Fame"; hjem for de meget kendte nedstøbte stjerner med navne på alle mulige kendte og knap så kendte personligheder gennem tiden.
Der er ikke noget system for, hvor de forskellige er placeret, så hvis man gerne vil finde en bestemt, tjaaa.... så er det bare at gå i gang med at lede...!
Helle var dog heldig - der gik ikke lang tid før hun fandt guden over alle guder: KEVIN COSTNER!!
Vi har fået nok af stjerner i fortovet og har i stedet kastet os over en anden "stjernesamling" - en Disney-butik! Hvad billedet ikke viser er, at vi ud over at købe billetter til Disney-land også "investerede" i en forøgelse af den samling, som Ann til anledningen kalder "Det-er-ikke-meningen-man-skal-kunne-sidde-i-sofaen-uden-at-blive-overfaldet-af-et-eller-andet-pelsdyr-og-det-er-ikke-til-diskussion-Henrik-punktum". Oversat til dansk, hun købte 3 bamser, nemlig Pumba, Timon og Zazu (alle fra filmen "Lion King"). (I forvejen havde hun jo de to andre "hovedpersoner" Simba og Nala...!)
Det er ved at være sidst på eftermiddagen og myldretrafikken har sat ind. Vi begiver os derfor straks mod bydelen Anaheim, hvor vi skal overnatte.
Anaheim er - som nogen måske ved - hjemby for Disney-koncernen, hvilket vil sige at Disneyland ligger placeret her. Ud over selve forlystelsesparken er der et helt område med restauranter og butikker på området, så vi vælger at gå herover for at få noget at spise - og sondere terrænet!
Og selvfølgelig kan vi ikke gå forbi verdens STØRSTE Disney-butik uden liiige at skulle kigge indenfor ;-)
Her finder Ann flere ting, som hun ikke kan leve foruden - men Henrik siger definitivt NEJ, så der er ikke noget at gøre.
I det lidt mere "brugbare" hjørne af butikken kiggede vi på krus; der var mange at vælge imellem - og næsten lige så mange, som man gerne ville have haft med hjem! Men Disney ved godt hvad tingene skal koste (glemte vi at nævne at 3 voksenbilletter og 1 børnebillet til Disneyland koster knap 1200 kr!!!), så vi afholdt os fra at købe krus med hjem.
På vej hjem for at nå at sove lidt, inden vi skal tidligt op i morgen og stå i kø for at komme ind i Disneyland.
Laura havde fået en Disney-trøje i den butik vi var i tidligere på dagen.
(Onsdag d. 15/10) Laura ringer hjem....
... mens Helle er ved at pakke sig sammen til dagens udflugt!
Vi er jo i Amerika, så man skal selvfølgelig ikke gå fra p-pladsen - man bliver da hentet i et lille traktorlignende køretøj med (mange) vogne.
Som så mange andre er vi kommet tidligt for ikke at skulle stå i kø hele dagen!
Det udleverede kort over parken.... der er nok at gå i gang med:-)
Ikke lang tid efter, at vi er kommet ind, får vi øje på Mickey, og Ann skynder sig at opfordre Laura til at gå hen og få hans autograf og blive fotograferet sammen med ham! Da vi ikke rigtig har noget papir at skrive på, løber Henrik hen til den nærmeste souvenir-kiosk og køber en decideret autograf-bog til Laura, hvor der udover autografen også er plads til et billede!
Vi starter i det blide hjørne med en forlystelse kaldet "It's A Small World". Den minder lidt om "Den Flyvende Kuffert" i Tivoli, men temaet er i stedet alle verdens lande og kulisserne er en masse dukker iklædt dragter og med omgivelser svarende til de forskellige lande. Ud over at forlystelsen havde en rigtig irriterende ørehængende sang, som kørte konstant og uden stop, så var det en positiv oplevelse, da forlystelsen ikke var slut før den startede! Genrelt har de amerikanske forlystelsesparker meget lange forlystelser, i forhold til dem man kender herhjemmefra!
Næste stop "Toontown" - hjemsted for Mickey, Minnie, Fedtmule, Anders And, osv. På billedet ses Laura og ikke mindst Henrik (!) i Fedtmules bil. (Læg mærke til det stolte udtryk i Henriks ansigt... :-) )
Fedtmules noget alternative hus.
Laura havde stået i kø for at møde Minnie og fik et kys på sin brækkede arm, fordi Minnie syntes det var så synd!!
Efter mødet med Minnie fik man lov til at gå gennem hendes hus...
... og se hvordan hendes ovn bagte en kage - og hendes opvaskemaskine vaskede op ;-) (Meget imponerende!!)
Hele holdet foran Toontown.
Laura kunne pga. sin brækkede arm ikke prøve så mange forlystelser, så det blev i stedet til en del "ståen i kø" for at hilse på de forskellige Disney-figurer; her er det Prins John fra "Robin Hood"...
... og Sheriffen fra Nottingham, som ikke ville give børnene deres kuglepenne tilbage, når han havde skrevet sin autograf, men i stedet forsøgte at snuppe den ned i sin pengepose :0)
Frokost!
Bagefter bliver der diskuteret livligt om, hvad vi nu skal opleve.
Picture perfect - svanen er ikke af plastik!!!
Laura med Snehvide!
Fantastiske Belle fra "Skønheden og udyret". Meget kan man sige om Disney, men de formår i hvert fald at levendegøre deres figurer! De forskellige piger, som "spillede" prinsesserne var simpelthen castet så godt, at man nærmest følte det som om, man var trådt direkte ind i filmen! Belle var forøvrigt klart Henriks favorit... "suk.. er hun ikke smuk... suk".
Vi holdt en lille pause, mens vi nød udsigten med hjuldamperen.
Nede i hjørnet af parken i "Critter Country" (Critter=væsen) bor Peter Plys og alle hans venner. Mens vi stod i kø til autografer og billede-tagning kom Æseldyret tilfældigvis ud fra pause, hvilket skabte megen glæde hos nogen - og en del generthed hos Æseldyret ;-)
Ann kunne ikke nære sig og skulle også have foreviget sig selv med Tigerdyret! I baggrunden ses Laura og Helle, mens de studerer hans autograf!
Også Æseldyret stod for skud...
... og til sidst selveste Peter Plys, som Henrik også liiige måtte møde :-)
Langs med hele yderkanten af parken kører et tog, så man kan komme fra de forskellige dele af parken uden at skulle gå selv! (- Vi er jo i Amerika...!)
Det prøvede vi også!
Bemærk hvordan træer og buske er klippet i figurer.
Laura sammen med Pluto a lá cowboy i "Frontierland".
Først møder vi Jessie fra "Toy Story 2"... og da Henrik spørger hende, hvor Woody er henne, får vi nogle meget store armbevægelser i den anden retning, som vi tolker som "langt væk" :-) - Det er kun "Prinsesserne", der må tale med publikum; alle de andre karakterer mimer.
Vi går i den retning, som Jessie har peget, og der møder vi ganske rigtigt Woody. Henrik spørger ham, om vi må se under hans sko, for i filmen har drengen som ejer Woody nemlig ridset sit navn ind....
... Men der faldt Disney igennem! - Det havde de åbenbart ikke tænkt på. Så da Henrik siger til Woody, at han ikke er ynglingslegetøjet mere ser Woody sådan ud!!!
Han liver dog op igen, men vi var enige oom, at det første han ville gøre, når arbejdsdagen var overstået, var at få navnet skrevet under skoen:-)
Vi prøver endnu en stille og rolig forlystelse - "Peter Plys' mange eventyr".
Her kørte man i små vogne lavet som agern!
Det er ved at være sidst på eftermiddagen, og vi har ikke så meget krudt tilbage! Vi orker dog lige at gå op i Tarzan's Træhus!
Efter en MEGET LANG DAGS anstrengelser er vi tilbage på hotellet, hvor vi har bestilt kinesik mad, som vi spiser på værelset.
Da det er Lauras og Helles næst-sidste dag skal der pakkes til hjemrejsen.
(Torsdag d. 16/10) Vi er tjekket ud fra hotellet og er gået over til en Denny's, som ligger i nærheden for at få sen morgenmad/frokost. Laura er her i gang med at læse børne-menu-kortet!
Så er det desværre slut for denne gang - snøft :-)