1021 Arizona - New Mexico

(Tirsdag d. 21/10) Vi er kørt fra Palm Springs og er på vej mod Arizona. På vejen kører vi en smut ind i Joshua Tree National Park.
Ud over Joshua træer findes der en del forskellige kaktus-lignende træer og planter i parken...
... som den Ann "står op ad" her!!
Det mest fascinerende ved dette ørken-agtige landskabs planter er den måde de alligevel er grønne og levende på, når man kommer tæt på dem!
Videre det går mod Arizona's grænse..
...vi gør holdt for natten på en Walmart i udkanten af Phoenix.
(Onsdag d. 21/10) Vi bruger næsten tre timer hos en Dodge-forhandler, fordi vi mener, at der er noget galt med vores air condition - igen!! Det viser sig at vi har ret - og at det koster rigtig mange penge at få lavet systemet. Så vi "nøjes" med at betale ca. 65 USD (450 kr) for "undersøgelsen" og beslutter så ikke at fortælle vores udlejningsselskab om fejlen (vi skal nemlig selv betale 50% af en evt. regning)....!
Videre det går mod Tuscon i den sydlige del af Arizona. Her ser vi på et tidspunkt denne noget alternative "Bobbel", som vi syntes skulle med ;-)
Et flot eksemplar, ikk'!?
Henrik har - endnu engang (!) - været på Dairy Queen og købe en "Cherry shake". (Milkshake med kirsebær.)
Man kan godt se, at vi er i det sydlige med alle disse kaktusser!! Vi har taget en lille "detour" væk fra motorvejen, lige inden vi når Tucson. Her ligger nemlig en lille national park ved navn Saguaro National Park (udtales sa-wah-ro). Der er en helt speciel stemning over dette landskab med aftensolens sidste stråler på vej ned over det!
Henrik forsøger sig med et kunst-billede....
... men faktisk ku' man vel heller ikke andet end at blive imponeret over denne "lille" kaktus....bemærk Ann's højde!!
Chef-fotografen på arbejde..!
Imens foreviger Henrik forskellige motiver.
Et sidste glimt mod horisonten inden solens sidste stråler forsvinder og mørket gør, at vi ikke længere kan fotografere.
Inde i Tucson tanker vi, inden vi finder Walmart!
Solen går jo efterhånden tidligt ned, så aftenen bliver brugt med at se "Lion King" på et af Walmarts udstillede fjernsyn. Filmen er lige ved at starte, da vi tilfældigt kommer forbi og da vi alligevel ikke har noget bedre at foretage os, finder vi et par kontorstole i nærheden og sætter os til at se filmen ;-) Imellem os og TV'et er der en "gang", hvor folk naturligt kommer forbi med deres indkøbsvogne; men det morsomme ved det er, at rigtig mange nærmest undskylder, når det går op for dem, at de "går ind foran"!!
(Torsdag d. 23/10) Siden vi (Henrik) havde besøgt frimærkeudstillingen i Los Angeles, havde han haft en ide om, at vi i Tucson, skulle besøge "The Postal History Foundation" - en privat "non-profit" organisation, der arbejder for at fremme filateli og posthistorie. Organisationen viste sig at have til huse i nogle ganske flotte bygninger - bygget for midler, som organisationen havde arvet.
En af organisationens primære opgaver viste sig at være at stille frimærker til rådighed for skolelærere, som bruger dem i undervisningen. Frimærkerne får organisationen doneret fra samlere fra hele USA. Frivillige hjælpere sorterer mærkerne efter lande, regenter, dyr, fauna, el.lign. i disse imponerende "sorteringsbakker".
Organisationens direktør viser os arkivet med de mange opsorterede frimærker. Skolelærerne kan gratis bestille mærker med lige de temaer, der er aktuelle i deres undervisning. Direktøren begrunder det gode i at børnene samler på frimærker med, at det er så lærerigt, "at man lærer så meget om lande, konger, dyr, fauna osv.". Henrik sender en "venlig tanke" til Dansk Filatelistforbund, som begrunder oprettelsen af junior-afdelinger med "at ellers vil der ikke være nogen til at købe vores samlinger om 20-30 år"....!
Som en ekstra kuriositet får vi lov til at se de nye julefrimærker fra USA (Årgang 2003), som man lige har modtaget, men som først må sælges et par dage efter - Ann smiler og ser interesseret ud :-)
Efter en grundig omvisning kører vi videre mod New Mexico.
Vi når dog ikke så langt, før Henrik igen har "noget på dagsordenen"...! Denne gang drejer det sig om en lille detour ned til byen Tombstone, som ligger i det syd-østlige hjørne af Arizona. Her tager vi cyklerne frem og ser de forskellige "turist-fælder", som byen har at byde på.
Byen er mest kendt for i 1881 at have været hjemsted for en ildkamp, hvor Wyatt Earp, Doc Holliday m.fl. skød og dræbte tre cowboys. Kampen, som er meget kendt og endda har været udsat for filmatisering, varede faktisk kun i 30 sek.!! Den kan dog (mod betaling) genopleves hver dag kl. 14! Vi valgte istedet at nøjes med at besøge byens domhus (hvilket var GRATIS!). Her kunne vi, udover forskellige udstillinger om byen og den legendariske ildkamp, nyde byens galge, som stadig stod i domhusets gård.
Vi forlod hurtigt Tombstone igen.... byen havde som de andre "udbrændte" mine-byer, vi havde besøgt, ikke så meget at byde på når det kom til stykket; grundlagt af en ensom guldgraver i 1877, da han fandt en sølvåre på stedet. Byen voksede sig stor på rekordtid for så at hensygne igen i 1886, da sølvet slap op. (Det skal dog lige tilføjes, at der i de 9 år, byen "varede", blev hentet for 37 mio. dollars sølv ud af minen - vel at mærke i datidens penge!!) Byens navn viste sig intet at have med den berømte ildkamp at gøre, men var derimod fra en ironisk kommentar guldgraveren fik på den sidste militære udpost han forlod: "Det eneste du skal regne med at finde der, er din egen gravsten".
Efter at det var blevet mørkt, gjorde vi holdt på en motorvejs-rasteplads, hvor disse skilte stod..! Vi vidste ikke rigtig, hvad der var værst: At de har et område kaldet "Pet exercise area", hvor deres elskede kæledyr skal luftes - eller at der er farlige slanger og insekter, såsom skorpioner, i samme område!!
(Fredag d. 24/10) Vi har overnattet i en mindre by kaldet Deming i New Mexico og er nu på vej mod El Paso i Texas.
Ingen beskrivelse